Novosti

31. 05. 2021.

HST - Telemach Hrvatska nova podružnica Hrvatskog sindikata telekomunikacija

(hst.hr) S danom 28. svibnja 2021. godine otpočelo je službeno djelovanje Hrvatskog sindikata telekomunikacija kod poslodavca Telemach Hrvatska.

Na sastanku održanom u upravnog zgradi Telemacha, Hrvatski sindikat telekomunikacija predstavljali su Vesna Mamić, Mario Radonić i Goranin Gradaščević, a Poslodavca direktorice Katarina Fulir i Željka Košanski.

 

Hrvatski sindikat telekomunikacija je službeno uručio imenovanja sindikalnog povjerenika i sindikalnih predstavnika koji će od sada predstavljati i zastupati interese članova HST-a kod poslodavca Telemach Hrvatska.

 

Predstavnice Poslodavca naglašavaju da, kao legalisti,potpuno prihvaćaju pravo radnika na sindikalno organiziranje. Telemach Hrvatska je socijalno odgovoran poslodavac kojem je zadovoljstvo radnika i korisnika oduvijek bilo u fokusu interesa. Potpuno su svjesni svojih novih obveza savjetovanja o pitanjima važnim za položaj radnika, te očekuju konstruktivan socijalni dijalog.

 

Predstavnici HST-a su naglasili da je dobrobit kompanije garancija i da će radnici imati visoku razinu radnih i materijalnih prava, pa stogaočekujemo dobru suradnju.

 

U ime HST-a imenovani su:

 

-Mario Radonić, sindikalni povjerenik

-Goranin Gradaščević, sindikalni predstavnik

-Sandra Vukelić Pavlinović, sindikalna predstavnica

 

S obzirom na to da kod Poslodavca nije izabrano radničko vijeće, a Hrvatski sindikat telekomunikacija je jedini sindikat koji djeluje kod Poslodavca, Mario Radonić je ujedno imenovan sindikalnim povjerenikom u funkciji radničkog vijeća,te tako predstavlja sve radnike Telemach Hrvatska.

 

Mario Radonić je svoju profesionalnu karijeru gradio u rezidencijalnoj prodaji telekom operatera, a trenutno je zaposlen kao voditelj prodajnog centra Telemacha u Areni Zagreb. Osim svog redovitog posla pristao je uložiti vrijeme u sindikalno učenje, kako bi na maksimalno kompetentan način zastupao interese svojih kolega, radnika Telemach Hrvatska.

 

Goranin Gradaščević ima dugogodišnje radno i sindikalno iskustvo u telekom sektoru, a Sandra Vukelić Pavlinović, dipl.iur. je pravna savjetnica, stalno zaposlena u Hrvatskom sindikatu telekomunikacija.

 

Hrvatski sindikat telekomunikacija već duže vrijeme ima članove u bivšem Tele2, odnosno današnjem Telemach Hrvatska, međutim do sada nije bilo organiziranog djelovanja kod Poslodavca, ali kako sada već brojimo respektabilan broj članova, odlučili smo imenovati sindikalnog povjerenika i pokrenuti socijalni dijalog s poslodavcem s ciljem što boljeg usklađenja interesa poslodavca i radnika.

 

Hrvatski sindikat telekomunikacija je ponosan što smo reprezentativni sindikat koji u ovom trenutku okuplja i zastupa interese naših članova zaposlenih kod četiri najveća telekom operatera u Hrvatskoj: Hrvatskog Telekoma, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska i Optima Telekom.

 

Poslodavci su u tržišnoj utakmici, aliradnici se nalaze u istom radnom okruženjukoje karakterizira stalna promjena, utrka s vremenom i izazovnim ciljevima koji traže brže, više i jače. Upravo ICT djelatnost i telekom operaterinositelji su četvrte industrijske revolucijekoja uvodi digitalizaciju i nove tehnologije, ali traži stalno učenje i potpuno nove uvjete i načine rada. Ono što je važno da se u takvom okruženju ne izgubi čovjek, da radnici ne budu robovi digitalizacije, već naprotiv, da se poboljša standard radnika, smanji stres, a nove mogućnosti rada iskoriste za stvarno usklađenje privatnog i poslovnog života.

 

Radnici fluktuiraju na telekom tržištu, mijenjaju poslodavce, aliHrvatski sindikat telekomunikacija je konstanta koja nas sve povezuje. Upravo zahvaljujući činjenici da imamo 30 godišnje sindikalno iskustvo u ovoj djelatnosti smatramo da se stvorilo vrijeme da pokrenemo socijalni dijalog s Udrugom poslodavaca za postizanje prvog granskog Kolektivnog ugovora koji bi obvezivao sve poslodavce ICT djelatnosti Hrvatske.