Novosti

06. 05. 2006.

KARLOVAC: POČELA IZGRADNJA STANOVA ZA DRŽAVNE I LOKALNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE

KARLOVAC, 6. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić danas su na gradilištu u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovcu otvorili radove na izgradnji zgrade s prvih dvadeset stanova Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.
U organizaciji Sindikalne stambene zajednice u Karlovcu je počela izgradnja 22 zgrade s 280 stanova vrijednih 20 milijuna eura u četvrtima Dubovcu, Drežniku i Baniji.
Predsjednik Sindikata Ivica Ihas najavio je da će se prvih dvadeset obitelji u stanove useliti krajem ove godine, a svih 280 stanova trebalo bi biti izgrađeno za tri godine.
Potpredsjednica Kosor ocijenila je stanogradnju tog sindikata važnom i za populacijsku politiku i za razvoj gospodarstva u cjelini.
Najavila je izradu novog zakona o plaćama državnih službenika i namještenika kojim će se službenici pravednije nagrađivati, ponajprije oni koji kvalitetnim radom "vuku naprijed cijelu državnu upravu".
Također se zauzela za "iskreno, otvoreno i učinkovito socijalno partnerstvo".
Direktorica Sindikalno-stambene zadruge Ruža Kovačić rekla je da su po istom modelu udruživanja novca Sindikata, budućih vlasnika stanova te banaka u Zagrebu od godine 2002. do 2004. izgrađene i useljene tri zgrade (na Kajzerici). Dodala je da se pregovara o novim lokacijama u Zagrebu, Visu i Komiži, a u Puli se nakon dobivene lokacijske dozvole čeka građevna dozvola.