Novosti

22. 05. 2006.

MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVA NACIONALNOG VIJEĆA ZA KONKURENTNOST I HUP-A

ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Nacionalnog vijeća za konkurentnost i izaslanstvo Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), a tema susreta je bio razvojno-strategijski dokument Hrvatske, odnosno Strateški okvir za razvoj Hrvatske 2006.-2013., priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
Predstavnici Nacionalnog vijeća za konkurentnost i HUP-a predstavili su predsjedniku Republike svoje poglede na taj razvojni dokument.
Osnovna namjera tog konzultativnog sastanka bilo je upoznavanje s ključnim aspektima spomenutog dokumenta i pogledima hrvatskih gospodarstvenika na pokretanje gospodarskog razvoja i očuvanja i
učvršćivanja socijalne kohezije hrvatskog društva u budućem razdoblju.
U izaslanstvu su bili Darko Marinac, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Mladen Vedriš i Krešimir Sever, članovi NVK, zatim Emil Tedeschi, predsjednik HUP-a, Franjo Luković i Juroslav Buljubašić, dopredsjednici Izvršnog odbora HUP-a, Branko Roglić, dopredsjednik Vijeća članova i član Izvršnog odbora HUP-a, Ivan Ergović, član Izvršnog odbora HUP-a, te Đuro Popijač, glavni direktor HUP-a, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.