Novosti

03. 05. 2006.

NOVI ŠTRAJK U TVORNICI DALMATINKA NOVA

Gianfranco Ladini, predstavnik tvrtke-kupca La Distributrice iz Italije

SINJ, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zbog neisplaćenih plaća za ožujak, jednom djelu radnika i za veljaču, jutros je u sinjskoj tvornici konca "Dalmatinka nova" počeo štrajk.
U toj tvornici u vlasništvu talijanske tvrtke La Distributrice zaposleno je oko 400 radnika.
Štrajk je organizirao Nezavisni sindikat, a predsjednica tvorničke podružnice Iva Radonja kaže kako poslodavac nije poštivao dogovor postignut 13. ožujka o isplati plaća, pa će štrajk trajati sve dok se taj ugovor ne ispoštuje.
Radonja naglašava kako u štrajku sudjeluje 90 posto zaposlenih.
U tvornicu novinarima ulaz nije dozvoljen.
Zbog neisplaćenih plaća za veljaču, radnici su štrajkali i 19. travnja, a zbog lošeg odnosa poslodavaca prema pravima radnika i njihovim sindikalnim predstavnicima žalili su se krajem prošle godine talijanskom pemijeru Berlusconiju, a početkom ove Veleposlanstvu Republike Italije u Zagrebu.
Tvrtka La Distribuce kupila je sinjsku tekstilnu tvrtku u stečaju 2002. uz preuzimanje obveza za redovitom isplatom plaća, zadržavanjem postojećeg broja zaposlenih najmanje pet godina i nova ulaganja u
proizvodnju.

ŠTRAJK U TVORNICI DALMATINKA NOVA
(HRT, 3. svibnja) Zbog neisplaćenih plaća za ožujak, jednom djelu radnika i za veljaču, jutros je u sinjskoj tvornici konca "Dalmatinka nova" počeo štrajk. U toj tvornici u vlasništvu talijanske tvrtke La Distributrice zaposleno je oko 400 radnika.
Zbog neisplaćenih plaća za veljaču radnici su štrajkali i 19. travnja, a zbog lošeg odnosa poslodavaca prema pravima radnika i njihovim sindikalnim predstavnicima žalili su se potkraj prošle godine talijanskom pemijeru Berlusconiju, a početkom ove godine Veleposlanstvu Republike Italije u Zagrebu. Tvrtka La Distribuce kupila je sinjsku tekstilnu tvrtku u stečaju 2002., uz preuzimanje obveza za redovitom isplatom plaća, zadržavanjem postojećeg broja zaposlenih najmanje pet godina i nova ulaganja u proizvodnju.