Novosti

22. 02. 2021.

Nužna reakcija EU nakon sudskih presuda vezanih uz Uber i Deliveroo

ETUC/NHS – Prošli su tjedan donesene važne sudske presude protiv izrabljivačkih praksi kod zapošljavanja putem platformi što pokazuje nužnost reakcije EU-a na ovaj loš poslovni model.

Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva presudio je da Uber svoje vozače mora tretirati kao radnike, a ne samozaposlene te je tako odbacio četvrtu i konačnu žalbu u pravnoj borbi koja je započela u listopadu 2016. godine.

 

Ta je presuda uslijedila nakon presude koju je u srijedu donio sud u Nizozemskoj protiv Deliverooa. U slučaju koji je pokrenuo FNV, udružen u ETUC, Prizivni sud u Amsterdamu presudio je da su dostavljači hrane Deliverooa zaposlenici, a ne samozaposleni, i moraju biti tako tretirani.

 

To je bio treći važan poraz Deliverooa u zadnja dva mjeseca. U Španjolskoj Deliveroo treba platiti 1.3 milijuna eura socijalnih doprinosa nakon što je sud u Barceloni presudio da je 748 dostavljača Deliverooa lažno samozaposleno. U Italiji je sud u Bologni presudio u korist tužbe da Frank, algoritam Deliverooa, diskriminira radnike i ograničava njihov pristup radnim zadatcima nakon što su bili odsutni zbog štrajka, bolesti ili skrbi za člana obitelji.

 

Sindikati su od mjeseca studenog također pobijedili Uber, Globo i Temper. Zbog svih ovih presuda neke platformske tvrtke dragovoljno radnicima daju ugovore o radu. U Francuskoj, Just Eat planira zaposliti 4 500 dostavljača u 30 francuskih gradova do kraja 2021. godine. U međuvremenu su sindikati uspješno ispregovarali kolektivne ugovore za dostavljače u Danskoj, Austriji i Švedskoj.

 

Međutim, potrebna je zakonodavna aktivnost na europskoj razini. Europska komisija u srijedu započinje postupak savjetovanja o „uvjetima rada platformskih radnika“.

 

„Posljednje desetljeće platformske tvrtke iskorištavaju rupe u radnom zakonodavstvu kako bi osigurale visoke zarade umanjujući svoje obveze zapošljavanja radnika putem ugovora o radu koji im osigurava poštenu plaću i uvjete rada. To nije samo nepravedno prema radnicima, već i prema većini poslovnih subjekata koji „igraju“ po pravilima i građanima koji ovise o dobro plaćenim javnim službama“, izjavio je Ludovic Voet, konfederalni tajnik ETUC-a.

 

„Sindikati se uspješno suprotstavljaju platformskim tvrtkama na sudovima diljem Europe, a njihovi poslovni model, zasnovan na izrabljivanju postaje neodrživ sa svakom novom presudom. Dok presude stvaraju važan pravni presedan, one ponekad donose pravdu samo za pojedince i male skupine radnika, dok platformske tvrtke nastavljaju izrabljivanje milijuna radnika. Jasno je da je potrebna europska inicijativa kako bi se konačno zaustavila ova skandalozna praksa i prekinulo njeno širenje na ostale usluge i sektore. Mi se ne želimo u budućnosti boriti za prava Uber vozača hitne pomoći ili Uber medicinskih sestara.“

 

Europska konfederacija sindikata traži:

 

  • Pretpostavku ugovora o radu u platformskim tvrtkama i obrat u teretu dokazivanja pri zaštiti radnika.
  • Nestandardni radnici i radnici u platformskim tvrtkama trebaju imati pristup pravu na prikladne plaće, socijalnu zaštitu (npr. plaćen godišnji odmor, bolovanje, korištenje naknade za nezaposlene) i kolektivno pregovaranje putem svojih sindikata.
  • Poslovni model platformskih tvrtki mora biti u skladu s radnim i socijalnim pravima, a ne zasnovan na smanjivanju troškova rada i prijenosu rizika na radnika.

 

Europska unija treba biti jasna u svom prijedlogu kako bi se zaustavilo velike platforme koje prijete odlaskom iz EU država članica u kojima se raspravlja o nacionalnom reguliranju platformi.