Novosti

19. 02. 2021.

ODRŽANA ELEKTRONIČKA SJEDNICA GOSPODARSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA ŠKŽ

(sibensko-kninska-zupanija.hr) Na elektroničkoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije za predsjednicu je izabrana Milena Alač iz Nezavisnog hrvatskog sindikata. Dopredsjednici su: Nikola Blažević, ispred Šibensko-kninske županije i Nella Slavica, ispred Hrvatske udruge poslodavaca.

Na sjednici je zaključeno da će glavne smjernice djelovanja i aktivnosti biti usmjerene na kontinuirano praćenje gospodarsko-socijalnog stanja na području Šibensko-kninske županije te razmatranje mjera pomoći gospodarstvu uslijed posljedica pandemije koronavirusa.

 

Razmatrat će se i stanje na području zapošljavanja i mjere aktivne politike za poticanje zapošljavanja, kao i problematika zaštite prava iz područja rada i socijalne sigurnosti, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te sklapanja kolektivnih ugovora.

 

Također, u suradnji sa Partnerskim vijećem za tržište rada ŠKŽ, razmatrat će se problematika rada na crno i predložiti mjere za suzbijanje istoga.

 

O utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo i analizi stanja u gospodarstvu Šibensko-kninske županije u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu, govorio je v.d. predsjednika Županijske komore Šibenik Josip Laća. Stanje na području zapošljavanja i mjere aktivne politike za poticanje zapošljavanja izložio je Željko Bulat, predstojnik HZZ PU Šibenik.