Novosti

22. 05. 2006.

PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO ČELNIKE SINDIKATA

ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas čelnike hrvatskih sindikalnih središnjica koji su ga upoznali sa stajalištima sindikata o "Strateškom okviru za razvoj Hrvatske 2006.-2013.", priopćeno je iz Predsjednika ureda.
Predstavnici sindikata iznijeli su primjedbe i komentare na pojedine dijelove Strategije, vezane za zadržavanje i unapređivanje visoke razine socijalne solidarnosti u društvu, politiku plaća, porezni sustav, reformu obrazovanja, zdravstva i mirovinskog sustava.
Osvrćući se na nastavak procesa privatizacije, sindikalci su se založili za radničko dioničarstvo, a naglasili su i potrebu restrukturiranja u sektoru poduzeća.
Istaknuta je potreba daljnjeg nastavka socijalnog dijaloga kako bi se utvrdili ciljevi gospodarsko-socijalne politike.
U izaslanstvu sindikata bili su v. d. predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ivan Tomac, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst, predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević, predsjednik Sindikata usluga UNI-CRO Stjepan Kolarić i potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata javnih službi Vilim Ribić.