Novosti

28. 04. 2006.

ŠEST SINDIKALNIH SREDIŠNJICA ZAJEDNIČKI OBILJEŽAVA PRAZNIK RADA U MAKSIMIRU

Sindikalne središnjice ovogodišnju prvosvibanjsku poruku izražavaju tišinom

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Šest sindikalnih središnjica i ove godine će organizirati zajedničku proslavu Praznika rada, 1. svibnja, u zagrebačkom parku Maksimiru, na kojoj će biti podijeljeno oko 30.000 obroka graha, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Umjesto tradicionalnih govora, sindikalni čelnici će na veliku pozornicu na maksimirskoj livadi samo šutke izići, što će biti njihova ovogodišnja poruka, nakon prikupljenih 330.000 potpisa protiv mirovinske i zdravstvene reforme, te najnovijeg poskupljenja goriva, rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.
Pozivu sindikata da se pridruže proslavi Praznika rada odazvat će se hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji bi se oko 11 sati trebali obratiti građanima, a potom će, zajedno sa sindikalnim čelnicima, dijeliti grah posjetiteljima.

Premijer Ivo Sanader i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ispričali su se i svoj nedolazak opravdali obvezama oko obilježavanja akcije "Bljesak".
Ove godine neće biti tradicionalne prosvjedne povorke od Jelačićeva trga do maksimirskog parka, a sindikalni čelnici ujutro će položiti vijenac na središnjem križu u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju.
U sklopu središnje proslave Praznika rada bit će uručena i priznanja "Srce sindikalne solidarnosti", a posjetitelje će do 17.30 sati zabavljati Gazde, Željko Krušlin Kruška, Kićo Slabinac, Maja Šuput,
Vladimir Kočiš Zec i drugi.
Obilježavanje Praznika rada u Maksimiru financijski će poduprijeti Grad Zagreb.