Novosti

23. 06. 2020.

Socijalni partneri na EU razini potpisali Okvirni sporazum o digitalizaciji


ETUC/NHS - 22. lipnja 2020. godine BusinessEurope, ETUC, CEEP i SMEunited potpisali su Okvirni sporazum europskih socijalnih partnera o digitalizaciji kako bi podržali uspješnu digitalnu transformaciju europskog gospodarstva i upravljali mogućim posljedicama na tržišta rada, svijet rada i društvo općenito.

 

Sporazum podupire uspješnu integraciju digitalnih tehnologija na radnom mjestu, ulaganje u digitalne vještine, ažuriranje vještina i stalnu zapošljivost radne snage te poslodavcima i sindikatima omogućava da zajednički uvode strategije digitalne transformacije temeljene na pristupu prilagođenom čovjeku na nacionalnoj, sektorskoj i razini poduzeća i radnog mjesta, uključujući načine povezivanja i isključivanja (pravo na nedostupnost) te poštivanja odredbi radnog vremena i odgovarajućih mjera kojima se  osigurava poštivanje Sporazuma.

 

Tekst Sporazuma

 

Glavni direktor BusinessEurope[1] Markus J. Beyrer izjavio je: „Ovaj sporazum otvara put za sporazumnu digitalnu tranziciju naših gospodarstava i za veću otpornost naših poduzeća. Važnost ovog sporazuma postaje jasna u trenutku kada mnogi radnici moraju koristiti digitalne tehnologije za rad na daljinu. Ulaganje u digitalne vještine osobito je važno za budućnost Europe. Na nacionalnim socijalnim partnerima je da sada ovaj sporazum provode na nacionalnoj razini. Europska komisija treba poštovati autonomiju socijalnih partnera EU-a."

 

Glavni tajnik Europske konfederacije sindikata (ETUC) Luca Visentini rekao je: „Sindikati i poslodavci na europskoj razini potpisali su sporazum u kojem se kaže da digitalne promjene ne bi trebalo nametati od strane uprave, već s njima upravljati u partnerstvu s radnicima i njihovim sindikatima. Sporazumom se podržavaju pregovori između sindikata i poslodavaca u svakoj zemlji EU, u različitim sektorima, tvrtkama i radnim mjestima."

 

Glavna tajnica CEEP-a[2] Valeria Ronzitti rekla je: „Ovaj okvirni sporazum bavi se pitanjem koje će desetljećima biti na dnevnom redu socijalnih partnera i trebao bi postati osnova za zajedničke aktivnosti prilagođavanja brzom razvoju koji donosi digitalizacija. Javne službe i poslodavci koji pružaju usluge od općeg interesa moraju nastaviti pružati visokokvalitetne osnovne usluge bez obzira na okolnosti. Digitalizacija bi trebala pomoći u postizanju ove ključne misije. Ovaj sporazum također određuje zajednički proces koji se može prilagoditi različitim sustavima industrijskih odnosa i nacionalnim, lokalnim, sektorskim i poslovnim situacijama, a istovremeno socijalnim partnerima nudi model predviđanja, raspravljanja, pregovaranja i praćenja konkretnih rješenja za posljedice digitalizacije. „

 

Glavna tajnica SMEunited[3] Véronique Willems izjavila je : „Sporazum o digitalizaciji sklopili smo neposredno prije vremena koji je potaknuo upotrebu digitalnih alata za vrijeme krize COVID-19. Naš zajednički dinamički pristup pokriva sva temeljna područja vještina socijalnih partnera, kao što su osposobljavanje, zdravlje i sigurnost na radu, povezivanje i isključenje (pravo na nedostupnost nakon završetka radnog vremena). Prepoznavanje izravnog odnosa poslodavaca i radnika u malim tvrtkama te posebnosti malih i srednjih tvrtki trebali bi olakšati nesmetano uvođenje i stalno  prilagođavanje digitalnih tehnologija u malim i srednjim tvrtkama te dijalog koji je neophodan za dobrobiti obje strane “.

 


[1] BusinessEurope – reprezentativna poslodavačka udruga privatnih poslodavaca na europskoj razini

[2] CEEP – reprezentativna poslodavačka udruga na europskoj razini koja okuplja poslodavce i tvrtke koji osiguravaju javne usluge i usluge od općeg interesa

[3] SMEunited – reprezentativna poslodavačka udruga na EU razini koja okuplja male i srednje poslodavce