Novosti

26. 07. 2023.

Štrajkaški odbor odlučio o prihvaćanju Vladine ponude

Izvor: SDLSN RH

Zagreb, 26. srpnja 2023. – Temeljem jučerašnjeg prijedloga Vlade RH o dodatnom povećanju plaća u pravosudnom sustavu od 12 posto, danas je provedeno izjašnjavanje među članovima. Nastojalo se obuhvatiti što veći broj ljudi, no mnogi su na godišnjim odmorima, pa i bolovanjima.

Članstvo je podijeljeno. Od 47 podružnica, koje su se izjasnile, 25 je prihvatilo ponudu Vlade. Stoga je Štrajkaški odbor, većinom glasova, uz jedan glas protiv, odlučio o prihvaćanju Vladine ponude. Štrajk se nastavlja dok se ne potpiše sporazum s Vladom, a što je ministar pravosuđa i uprave najavio za sutra, 27. srpnja.

Kako je u popodnevnim satima rekla predsjednica SDLSN RH Iva Šušković, nije rezultat štrajka samo ovih 70 ili 80 eura što je u ponudi Vlade, već je uslijed naših pritisaka i štrajka povećanje došlo i kroz Memorandum o razumijevanju (100, 80 i 60 eura). Povećanjem od 12 posto obuhvaćeni su svi zaposleni u pravosuđu, što nije slučaj s Memorandumom. Ono je bez poreznih olakšica, uvećanja koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta za radni staž ostvaren u državnim tijelima (4, 8 i 10 posto)…, a koji će, u konačnici, uvećati neto iznos plaće. U konačnici, u ovom razdoblju, članovi u pravosuđu dobivaju između 170 i 190 eura.

 

Izjavu predsjednice možete u cijelosti poslušati na poveznici:


Dnevnik.hr Prekida se štrajk u pravosuđu: “Članstvo je podijeljeno. Štrajkaški odbor donio je odluku da se ovakva ponuda prihvaća”

 

 

IZ MEDIJA


Index.hr Prekida se štrajk u pravosuđu


Jutarnji.hr Prekida se štrajk u pravosuđu: Članstvo podijeljeno, sindikat prihvatio ponudu Vlade!


Danas.hr Došao kraj štrajku u pravosuđu! ‘Nisu svi zadovoljni, ali pokazali smo upornost u borbi za svoja prava’


N1info.com Sindikat odlučio: Prihvaćaju ponudu Vlade, štrajk se prekida!


Vijesti.hrt.hr Prekida se štrajk u pravosuđu

 

 

VEZANO


N1info.com Prekida se štrajk, sindikati objasnili zašto opet nisu odbili ponudu


Dnevnik.hr Iva Šušković za Dnevnik Nove TV o prekidu štrajka: “Prije osam tjedana smo bili na nuli, danas smo postigli gotovo 50 posto naših zahtjeva”