Novosti

13. 07. 2023.

Vaše pravo na rad u sigurnom i zdravom okruženju

https://social-rights.campaign.europa.eu/index_hr

EU OSHA

Pravedan rad i učinkovita socijalna zaštita jedno su od glavnih načela europskog stupa socijalnih prava. Stup i njegov odobreni akcijski plan štite ljude na radu, tijekom pretraživanja radnih mjesta te tijekom njihove karijere i osobnog života.

Kako bi se to podržalo, nedavno pokrenuta kampanja Osigurajmo poštovanje prava!, pod vodstvom Europske komisije, usmjerena je na jačanje socijalnih prava i poboljšanje života svih građana u vrlo opipljivim područjima, kao što su vještine, obitelj, prihodi, ravnopravnost i rad.

 

Komisija radi na stvaranju više radnih mjesta, borbi protiv nejednakosti i socijalne isključenosti tako što osigurava da svi imaju pristup visokokvalitetnom radu i osposobljavanju. EU-OSHA doprinosi akcijskom planu stavljanjem na raspolaganje svojih besplatnih internetskih interaktivnih alata za procjenu rizika (OiRA) kako bi se poduzećima pomoglo da se usklade s nacionalnim zakonodavstvom o sigurnosti i zdravlju na radu.

 

Pronađite motivaciju u uspješnim pričama, pristupite vrijednim alatima i saznajte više o predstojećim događanjima u vašoj zemlji. Vaša sigurnost i zdravlje na prvom su mjestu!

 

Pogledajte materijale o svijetu rada

 

Kampanja „Osigurajmo poštovanje prava” također je usklađena s Europskom godinom vještina

 

Izvor: https://osha.europa.eu/hr/highlights/your-rights-work-safe-and-healthy-environment-lets-make-it-work