Novosti

27. 03. 2024.

Povećana materijalna prava radnika Zagrebačkog holdinga

Izvor: ZGH.HR

Potpisan novi kolektivni ugovor

Pregovarački odbori Zagrebačkog holdinga i reprezentativnih sindikata potpisali su danas novi Kolektivni ugovor za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o., čime su uspješno završeni pregovori o povećanju materijalnih prava radnika te je tako osiguran socijalni mir, kao i daljnja stabilnost poslovanja.

Dogovoreno je povećanje osnovice za sve radnike u iznosu od 12%. Stalni dodatak na plaću povećan je na 150, 165 ili 200 eura, ovisno o grupi složenosti poslova te su povećane prigodne nagrade i drugi primici do najviših neoporezivih iznosa.

 

Novi kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. ožujka 2024. godine i traje do 31.ožujka 2026. godine.

 

Ukupna dodatna sredstva koja će Zagrebački holding investirati u gore navedena materijalna prava radnika iznose 13,1 milijuna eura u 2024. godini, što predstavlja rast od 10,6% godišnje mase plaća i neoporezivih isplata.

 

Potpisom novog Kolektivnog ugovora Zagrebački holding pokazao je socijalnu osjetljivost te nastavio ulaganja u svoje zaposlenike.

 

Uz već realizirane investicije u opremu i mehanizaciju, ulaganje u zaposlenike važan je element podizanja kvalitete usluga koje pruža Zagrebački holding.