Novosti

23. 11. 2023.

Predstavnica NHS-a izabrana za predsjednicu GSV-a Primorsko-goranske županije

Na 34. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije za predsjednicu u novom jednogodišnjem mandatu izabrana je Slavica Juranić na prijedlog sindikalnih središnjica, dok su zamjenici Marko Mataja Mafrici kao predstavnik Primorsko-goranske županije i Nenad Seifert koji u GSV-u predstavlja Hrvatsku udrugu poslodavaca.

Na sjednici se raspravljalo o novoj odluci o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Rijeke, a koju je gradonačelnik Filipović uputio na usvajanje Gradskom vijeću. Članovi GSV-a ocijenili su kako će ukidanje prireza, usprkos prijedlogu povećanja stope poreza, ipak dijelom smanjiti porezno opterećenje građana Rijeke. Međutim, GSV predlaže da se kod buduće pripreme gradskog proračuna razmotri mogućnost smanjenja poreznih stopa poreza na dohodak, a na prihodovnoj strani iznađu druga kompenzacijska rješenja. Također se predlaže Vladi donošenje cjelovite porezne reforme koja bi donijela ciljanja rješenja za financijsko rasterećenje i građana i poslodavaca.

 

Članove GSV na današnjoj sjednici predsjednik uprave 3.maja, Edi Kučan, izvijestio je o aktualnostima u poslovanju društva te naporima koje čini Uprava na izvršavanju postojećih i ugovaranju novih poslova.

 

Čestitamo kolegici Slavici Juranić iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika na izboru za predsjednicu GSV-a Primorsko-goranske županije.

 

 

Izvor: https://www.pgz.hr/objave/nova-predsjednica-gsv-a-primorsko-goranske-zupanije-predstavnica-sindikata-slavica-juranic/