Novosti

03. 10. 2023.

Prosvjed radnika A1 Hrvatska

Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST), udružen u Nezavisne hrvatske sindikate, na Svjetski dan dostojanstvenog rada, 7.listopada, organizira prosvjed radnika A1 Hrvatska jer Uprava ne želi pregovarati za kolektivni ugovor, odnosno ne želi pregovarati o povećanju plaća za sve radnike.

Ovo je prosvjed svih potplaćenih radnika, od agenata do inženjera, koji godinama nisu dobili povećanje plaće, iako vrijedno rade i ostvaruju sve zadane ciljeve.

Sindikat ne traži luksuz, već pristojne plaće kojima se mogu pokriti obični, svakodnevni troškovi života za radnike i njihove obitelji.

 

Radnik kao pojedinac, uvijek je slabija strana u pregovorima s poslodavcem i zato, samo u kolektivnim pregovorima, zajedno, možemo izboriti veće plaće za SVE radnike.

 

U subotu, 7. listopada, za bolje plaće i uvjete rada prosvjeduju radnici A1 Hrvatska, ali to je prosvjed Hrvatskog sindikata telekomunikacija i najava pregovora u Hrvatskom telekomu, Telemachu, HT servisima, Combisu, IN2, Transcomu, ADAC, u svim kompanijama u kojima HST djeluje.

 

Ako najbogatije kompanije u Hrvatskoj ne mogu povećati plaće radnicima – tko onda može?

 

HST poziva sve svoje članove i sve radnike telekom i IT sektora, sve sindikate udružene u Nezavisne hrvatske sindikate, kolege iz UNI Global Union i A1 Austrija, da daju podršku svojim kolegama iz A1 Hrvatska.

 

Radnici A1 dolaze iz svih dijelova Hrvatske: iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.

 

 

Dođite na Svjetski dan dostojanstvenog rada

 

7. listopada u 11.00 sati u Zagreb

 

u Gajevu ispred prodajnog mjesta A1 Hrvatska


 

Neka se naš zajednički glas čuje.

 

 

Više