Novosti

09. 11. 2023.

Sindikat ZTC-a: Plaće nisu dvaput dizane svima, nego odabranim pojedincima

Izvor: TPORTAL.HR

REAGIRANJE

Na tvrdnju uprave Zrakoplovno-tehničkog zavoda, iznesenu u članku pod naslovom 'Napeto u ZTC-u: Radnici prijete štrajkom, uprava ih testira na alkohol. Tko će održavati MiG-ove?', koji je objavljen na tportalu 7. studenog, reagirao je sindikat u ZTC-u

Reakcija Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu, koju potpisuje predsjednik tog sindikata Marijan Luketić, odnosi se na tvrdnju uprave, kojoj je na čelu Ivica Vidović, navedene u članku 'Napeto u ZTC-u: Radnici prijete štrajkom, uprava ih testira na alkohol. Tko će održavati MiG-ove?', koja glasi: 'Kako bi se podigao standard i zadržali radnici, plaće i ostali materijalni primici podizani su dva puta u manje od godinu dana, odnosno od stupanja na dužnost nove Uprave.'

 

Reakciju donosimo u nastavku:

 

'Poštovani, iz razloga istinitosti i stvarne situacije u svezi izjave uprave Zrakoplovno-tehničkog centra d.d., a koji se odnose na izjavu da je u mandatu ove uprave dva puta povećana plaća, ovaj sindikat isto demantira i to s obrazloženjem:

 

  • moguće je da je dva puta (a možda i više puta) povećana plaća, ali ne svima, nego pojedinim odabranim radnicima, i ne samo mehaničarima.
  • točno je da je izvršena korekcija (mislim svima), i to jedanput.

 

Kako se javnost, a i vlasnik društva, ne bi doveli u zabludu da tražimo 'kruha iznad pogače', ovim putem moramo reagirati jer se ne iznosi cijela istina', piše u reagiranju Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu.