Novosti

02. 02. 2024.

Održana radionica „Od ideje do projekta“

Foto: NHS

NHS – Budući da je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u svojstvu Upravljačkog tijela Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., objavilo Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2024. godinu u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027., u organizaciji Nezavisnih hrvatskih sindikata i udruge Odraz održana je radionica „Od ideje do projekta“.

Kako bi sindikatima udruženim u Nezavisne hrvatske sindikate (NHS) pomogli u osmišljavanju ideje za projektni prijedlog i projektnom razmišljanju, NHS je pripremio radionicu čije je održavanje ovisilo o mogućem datumu objave poziva na dostavu projektnih prijedloga.

 

Na radionici su sudjelovali predstavnici sindikata udruženih u NHS koji razmišljaju o javljanju na poziv za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Jačanje kapaciteta socijalnih partnera – faza I.

Foto: NHSFoto: NHS

Tijekom radionice koju su vodile Lidija Pavić-Rogošić, direktorica Odraza i Elizabet Gašparov, stručna suradnica u Odrazu, sudionicima je predstavljeno projektno razmišljanje i logika koja se slijedi tijekom oblikovanja ideje u projekt.

 

Kroz rad u skupinama sudionici su, nakon dogovora o projektnim idejama, razrađivali problem, definirali opće i specifične ciljeve pojedinog projekta te predlagali aktivnosti kojima bi postigli rezultate koje žele ostvariti. U zadnjem dijelu radionice raspravljalo se o izradi projektnog proračuna.

 

Posebno zahvaljujemo Lidiji Pavić-Rogošić, direktorici Odraza, na odvojenom vremenu kako bi svoje znanje i iskustvo podijelila sa predstavnicima NHS-a, posebice iz razloga što je radionica provedena volonterski u cilju bolje suradnje udruga i sindikata.

Foto: NHSFoto: NHS